Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Aeg Wont Fire
Airsoft Forum > AirSoft Replicas, Tech Talk and Advice > AEG (Automatic Electric Guns) Rifles & SMGs
arudd17
I just got my AEG yesterday. I shot a few rounds before I went to sleep that night. When I woke up the next morning, I went outside to shoot it, but it wasnt working. The battery was fully charged and I had a full magazine. Ive had it for two days now and its not working. Its a TM M4A1.

Please help me.

Im gonna go to the local airsoft store later on tonight or sometime this week if I cant fix it.

Thanks
arudd17
please help me
Razorwind
Is it trying to shoot? or is it not making any noise at all? It may just be a jammed BB.
arudd17
QUOTE (Razorwind @ Feb 25 2006, 02:01 PM) *
Is it trying to shoot? or is it not making any noise at all? It may just be a jammed BB.


its not making any noise at all.

How do I unjam a BB?
Qmeister
recharge your battery. for the full time. check your connections. try checking your motor connections. that may be it.
arudd17
How do I check those connections? I just got it a day ago. It shouldnt have any problems at all.
hoy pinoy!!
Well to unjamm a bb get a rod that'll fit down the barrel, then if it dosent work its way all the way to the end of the barrel you might have a jam.
trancenation
try first unjamming the bb with the rod given also make sure there are not projectiles in your barrel. make sure your fuse may not be blwon. what kind of battery are you using for it?

try first unjamming the bb with the rod given also make sure there are not projectiles in your barrel. make sure your fuse may not be blownn. what kind of battery are you using for it? to check the connections unscrew the 2 screws at the bottom of the handgrip becareful to see if the two plugs the red and black ones are connected. also to check the fuse look at the thingy in the plastic tube in the handgrip where you put the battery
some_guy22
well, first off.... you do have the safety off right? did you buy this gun used? brand new TM's rarely have problems out of the box, or even after extended use. when I say rare, I've probably read maybe 2 or 3 threads in about 2 years that concern TM's not firing out of the box.
arudd17
Right out of the box.

Im not gonna mess with it, im just taking it to my local airsoft store and have them take a look at it to prevent further damage or problems
Spring Plinker
Just return it, all you really did was charge the battery and put some bbs in the magazine and tried to shoot it. It didnt work, you deserver another one. You got a lemon!
arudd17
QUOTE (Spring Plinker @ Feb 25 2006, 11:27 PM) *
Just return it, all you really did was charge the battery and put some bbs in the magazine and tried to shoot it. It didnt work, you deserver another one. You got a lemon!


Your right, but thats easier said than done. Id have to contact the Redwolf staff and tell them it doesnt work, they will complain that I broke it.

Then if they agree to give me my money back, Id have to box it all up, and send it back to Hong Kong.

Unless the say ok send it back and we'll send you a new one, I'll go ahead and do that; otherwise im going to my local airsoft store and have them take a look.
arudd17
I was wondering, I got my gun upgraded to 400 FPS. Would a 9.6V 1700 MaH battery be able to power this upgrade?

If not it may be the problem... any feed back on this?
some_guy22
QUOTE (arudd17 @ Feb 25 2006, 11:14 PM) *
I was wondering, I got my gun upgraded to 400 FPS. Would a 9.6V 1700 MaH battery be able to power this upgrade?

a 9.6 would pull a 400 fps spring back easily
killman3680
yes, almost any 9.6 has pleanty enough power to pull back a 400 fps spring.
arudd17
Im going on saturday to have the ppl at Airsoft Knoxville fix it. wish me luck, and thanks to all of you who tried to help me out
DwayneDays
Redwolf has a bad past with upgrades brother.
arudd17
I wish I knew that before I Ordered it.
Razorwind
QUOTE (arudd17 @ Feb 27 2006, 06:32 AM) *
I wish I knew that before I Ordered it.


I'm glad I found out before I ordered. Much thanks to ASF.com! a-salute.gif
arudd17
How would I send it back and get my money back? All $350 (240+upgrade cost)
1911A1
I would have it fixed rather than have it shipped overseas. I wish more people would spend money in the United States rather than help some foreign economy. You would have much better luck if it ever broke also. Bring it to the local airsoft shop and have them fix it. It probably is just a simple problem. Not worth the 50 bucks to ship it back to China.
Psycho Evangelion
it sounds like your gearbox locked up, perhaps the fault of bad shimming. Try to get your local store to look at it. No matter what, it's fixable.
arudd17
QUOTE (Psycho Evangelion @ Feb 27 2006, 04:56 PM) *
it sounds like your gearbox locked up, perhaps the fault of bad shimming. Try to get your local store to look at it. No matter what, it's fixable.


Ok, thanks for the help. IM going on saturday to get it checked out. What should I Bring to the store? Gun, Charged Battery (to make sure it works when they fix it), Loaded magazine.

Seems like all I need. How much money will I need if they charge me for it?
1911A1
They will charge you and I don't live there so I don't know how much the store charges but I would bring at least $20. Bring the gun, magazine, and battery although I don't think it would be a big deal if you didn't.
arudd17
ok, thanks
Psycho Evangelion
QUOTE (Spring Plinker @ Feb 25 2006, 09:27 PM) *
Just return it, all you really did was charge the battery and put some bbs in the magazine and tried to shoot it. It didnt work, you deserver another one. You got a lemon!


what the heck? You automatically assumed that it was a lemon without knowing the whole story. -__-
arudd17
(UPDATE)

I got my gun to fir today right befor I was about to take it to the shop. I charged the battery up for 10 minutes and pluged it into the gun, and shoot off a few rounds. So I figured, I was charging the battery up wrong. I went out to eat and came back ome about 2 hours later. I charged up my battery and pluged it back in, except this time it didnt fire. Im 98% positive the problem lies withen the batter/ charger.

My guns battery is 9.6v and 1700MA

I have the TLP 4000C intellicharger w/ discharger to charge my battery.

I need to know the exact settings so I can succesfully charge my battery so my gun can shoot.

PICS AND VIDEOS would be very appreciated. Thanks
Sturmgewehr
QUOTE (arudd17 @ Feb 27 2006, 04:17 PM) *
How would I send it back and get my money back? All $350 (240+upgrade cost)

Most retailers won't take upgraded guns, even if they upgraded it themselves.

QUOTE (1911A1 @ Feb 27 2006, 04:30 PM) *
I would have it fixed rather than have it shipped overseas. I wish more people would spend money in the United States rather than help some foreign economy. You would have much better luck if it ever broke also. Bring it to the local airsoft shop and have them fix it. It probably is just a simple problem. Not worth the 50 bucks to ship it back to China.

Yeah the whole china thing bothers me. We boycott cuba like the devil yet we openly embrace China . . . hmmm . . . yep United States is exactly what those idealists tell you in elementary school.

But back to the point.

Do you have a multitester? Can you check the battery VOLTAGE? It should be somewhere between 9 and 10 volts- 9.6 is the "NOMINAL" voltage- a 9.6 v battery doesn't spend much of its life at precisely 9.6 volts.

Also, I would suggest that you have the people at the shop look at redwolf's upgrades. I have not heard good things about their upgrades. I think I remember hearing that Uncompany and DEN are the best.
-=Bloodred=-
Redwolf is notorious for doing things like using generic hardware store-bought springs in their upgrades or using incorrect kinds of grease. I can't imagine they would shim that great either, so you probably want that checked also.

What it sounds like to me: Redwolf put in a spring that is over 400 fps and your 9.6v 1700 mah isn't strong enough to pull it. Voltage isn't everything, sometimes low MAH batteries can't pull heavier springs, and 1700 mah isn't that high. Either that or your charger is faulty or is being used incorrectly. Did it come with instructions, and if so, did you make sure you're charging it right?
arudd17
Thank you everybody for helping me over the past week. I got it fixed today... the problem was was that a cable came unpluged from the motor in the handgrip. I think it was the red cable. Im not sure if that was positive or negative, but yeah... that was the problem.

Again, thanks to everyone who was trying to help me out. You all deserve cookies. a-salute.gif a-grin.gif a-laugh.gif a-wink.gif a-cool.gif a-cheesy.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.
CommunitySEO 1.2.3 © 2014  IPB SEO Module